fbpx

F.A.Q.

Q: Kan ik meedoen als ik geen vechtervaring heb?

A: Zeker, in het BJJ maak je op een veilige manier kennis met de concepten van effectief vechten.

Q: Wat moet ik aantrekken?

A: Alle Jiu-Jitsu trainingen vereisen een (witte) gi. Deze kun je de eerste twee keren lenen. Wij trainen een keer per week zonder pak, neem daarom altijd ook sportkleding mee. Onder de gi kun je ook sportkleding dragen. We raden aan om ook een bitje en kniebeschermers aan te schaffen. Vergeet geen waterfles!

Q: Kan ik een keer komen kijken voordat ik meedoe?

A: Je bent altijd welkom om een keer aan de zijkant te komen zitten om te kijken, maar we adviseren om vooral de gi aan te trekken en mee te doen! De eerste twee keer kun je altijd een gi lenen.

Q: Moet ik eerst contact opnemen voordat ik kan meetrainen?

A: Schrijf je eerst even in voor een proefles, dat kan door te klikken op deze link. Mocht je eerst nog vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Q: Wat is het verschil tussen BJJ, traditioneel jiu-jitsu en judo?

A: Bij traditioneel jiu-jitsu worden er veelal technieken geoefend uit statische posities, in het BJJ trainen wij met tegenwerkende tegenstanders. Bij judo gaat het om de tegenstander op de grond te krijgen, terwijl bij het BJJ het gevecht pas af is als de tegenstander opgeeft.

Q: Zijn er ook trainingen alleen voor vrouwen?

A: Op dit moment niet. Wij hebben echter wel een groeiend aantal vrouwen die meetrainen. Mocht je je vragen kwijt willen bij een vrouwelijk lid, neem dan contact met ons op!

Q: Moet ik fit zijn om mee te kunnen trainen?

A: Hoewel dit altijd een mooie bijkomstigheid is, is dit geen vereiste. Zo lang je binnen je eigen grenzen blijft, moet dit zeker goed komen. De BJJ lifestyle staat bekend om de positieve invloed op de algemene gezondheid en fitheid van de persoon, dus dit volgt vanzelf!

Q: Wat is de minimale en maximale leeftijd?

A: Wij bieden trainingen aan kids vanaf de leeftijd van 4 tot 14 jaar. Vanaf 15 jaar kan worden ingestroomd in de volwassen groep. Er is geen maximale leeftijd, maar gezien de fysieke aard van de sport raden wij aan contact op te nemen bij twijfel over je leeftijd.

Ook eens meedoen?

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze trainingen?
Meld je snel aan voor jouw gratis proefles!
Aanmelden