fbpx

Wedstrijden

HOE EN WAT?

Team Gracie Jiu-Jitsu Alkmaar is actief in het wedstrijdcircuit van Nederland. In de afgelopen jaren is er grote vooruitgang geweest qua aanbod en niveau van toernooien: de wedstrijden zijn groter en prestigieuzer dan ooit.

Bij een toernooi is het de bedoeling dat je verschillende tegenstanders verslaat in een poule- of knock-out systeem. Hierbij is het doel de tegenstander te laten opgeven (door middel van aftikken) binnen de tijd, of te winnen middels de behaalde punten. Je wordt ingedeeld op basis van niveau (bandkleur) en gewicht.

Gedurende het jaar worden door verschillende organisaties nationale en internationale BJJ en grappling toernooien georganiseerd. Het grote voordeel van wedstrijden is dat je met andere tegenstanders strijdt dan je gebruikelijke trainingspartners, en hierbij jezelf kunt meten aan het landelijke niveau. Hoewel dit altijd vrijwillig is, wordt vanuit het team deelname gestimuleerd. Het niveau van de techniek en het sparren binnen ons team heeft ons al meerdere malen geleid naar de overwinning, zowel in gi als in no-gi toernooien. De EGJJF, onze overkoepelende association, organiseert competitie- en centrale trainingen om wedstrijdvechters te stimuleren. Klik hier voor meer informatie over de EGJJF.

TOURNAMENT NETWORKS

Enkele sites en netwerken die info tonen over toernooien zijn hier te vinden:

Ook eens meedoen?

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze trainingen?
Meld je snel aan voor jouw gratis proefles!
Aanmelden