fbpx

MMA

Mixed Martial Arts

MMA staat voor Mixed Martial Arts. Een vechtsport dat groeiende is en zeer waarschijnlijk één van de grootste vechtsporten van de wereld zal  zijn. MMA is een vechtsport waarbij verschillende vechtsporten gecombineerd worden zoals Braziliaans Jiu-Jitsu, worstelen, kickboksen, judo en boksen. Het bijzondere aan MMA is dat zowel op de grond, als staand en tegen de muur gevochten wordt.
Door de mix van staand vechten en het grondgevecht is er uiterste discipline en conditie nodig. Het beoefenen van MMA als sport zorgt er dus geheid voor dat je topfit wordt. Naast dat het je fit en krachtig maakt, heeft het ook positief effect op je mentale gezondheid.

De geschiedenis van MMA
De wortels van MMA liggen in Griekenland, Japan en Brazilië. In 1993 bracht de familie Gracie (de grondleggers van Braziliaans Jiu-Jitsu) MMA, toen nog bekend als No Holds Barred (NHB), naar de Verenigde Staten en daar werd het eerste UFC-evenement georganiseerd. UFC staat voor Ultimate Fighting Championship en is de grootste en bekendste organisatie van de wereld en wordt gezien als de organisatie met de beste vechters van de wereld.

Toen de UFC net begon wist nog niemand wat MMA precies was. Vechters specialiseerden zich in één vechtstijl en dat leverde interessante partijen op. Boksers namen het op tegen worstelaars en judoka’s stonden in de ring met Jiu-Jitsu vechters. Tegenwoordig is dat anders en trainen MMA-vechters meerdere stijlen. De bekendste stijlen zijn kickboksen, worstelen en Braziliaans Jiu-Jitsu.

Verboden technieken
Vele denken dat in MMA alles toegestaan is. Echter is dat een fabel. De volgende handelingen zijn namelijk verboden:

– Kopstoten
– Prikken in de ogen
– Aan de haren trekken
– Bijten
– Haken aan de mond of de oogkas
– Aanvallen naar het kruis
– Stoten of trappen naar het achterhoofd en ruggengraat
– Stoten of trappen naar de keel
– Aanvallen naar kleine gewrichten (vingerkootjes)
– Je tegenstander uit de ring of kooi werpen
– Vasthouden van de ring/kooi
– Vasthouden van broek of handschoenen van tegenstanders

Bij MMA training word je gepusht om het uiterste uit jezelf te halen en dit verbroedert. Respect voor jezelf en elkaar is erg belangrijk en daar wordt ook de nadruk op gelegd tijdens de trainingen. Daarnaast zijn natuurlijk ook de andere dojo regels van Gracie Jiu Jitsu Alkmaar van kracht en derhalve erg belangrijk tijdens de trainingen.

Interessant geraakt? Kom dan meedoen met een proefles! Makkelijk door hier te klikken.

Ook eens meedoen?

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze trainingen?
Meld je snel aan voor jouw gratis proefles!
Aanmelden