fbpx

BJJ training

SOORTEN TRAINING

In onze reguliere lessen maken wij onderscheid tussen gi (met pak) en no-gi (zonder pak) training. Lees  verder voor het verschil!
In het rooster zul je verschillende soorten training zien:

Fundamentals. Hier leer je de basistechnieken en -principes vanuit de meest voorkomende posities. Wij raden deze les aan voor beginners, maar ook als gevorderde deelnemer zijn deze lessen zeer nuttig. Je versterkt hier de basistechnieken, die de bouwstenen zijn van je aanvallen en verdedigingen op gevorderd niveau. De training is een uur en bestaat uit een warming up, techniektraining en sparren.

Mixed levels. Deze lessen zijn voor gevorderden en beginners. Een vereiste om met deze training mee te doen is een streep op je band. Die behaal je meestal binnen een half jaar bij de fundamentals training. Tijdens de Mixed Levels training gaan we dieper in op de basistechnieken en combinaties. De training duurt anderhalf uur en bestaat uit een warming up, techniektraining en sparring.

Open mat. Dit is een vrije training die deels bestaat uit vrij oefenen van je technieken, en deels uit vrij sparren. Hier is de kans om je eigen game te versterken en samen oplossingen te bedenken voor bepaalde technieken die je tegenkomt in het sparren!

Kids. Op woensdag en zondag is er training voor kinderen van de leeftijd 4 tot 14 jaar. Op woensdag is de groep niet onderverdeeld en bestaat deze uit kids van 4 tot 14 jaar. Op zondag zijn de kids onderverdeeld in een groep van 4 tot 8 jaar, en een groep van 8 tot 14 jaar.

In de techniektraining komen verscheidene staande en grondposities aan bod, waarbij onder meer verschillende ontsnappingen, kantelingen, verwurgingen, beenklemmen en armklemmen worden aangeleerd. Er is bij ons sprake van dusdanige diepgang in de techniek, zodat er voor elk niveau, elke les opnieuw wat te leren valt.

Voor informatie over wanneer welke training plaatsvindt, klik hier!

GI TRAINING

De trainingen zijn gewoonlijk in een (witte) gi, een stug pak die kleding nabootst. Onder deze gi kun je sportkleding dragen. In de training ligt de nadruk op techniek en timing, niet op kracht of snelheid. De gi zorgt voor een dusdanige verscheidenheid aan submissions (verwurgingen, armklemmen, beenklemmen, et cetera) en is daarmee een belangrijk stuk gereedschap om technisch te leren vechten.

Een gi is bij ons altijd te leen voor de duur van twee proeflessen.

 

NO-GI TRAINING (GRAPPLING)

Wij trainen daarnaast ook zonder gi, no-gi. Hierbij ligt evenals met de gi de nadruk op hefbomen, gewichtsverdeling en timing. Doordat er geen gi is, is het moeilijker om grip te krijgen op de tegenstander. Hieruit volgt het belang van goede controle over de tegenstander middels het goed positioneren van je lichaam.

Voor de no-gi training is sportkleding voldoende, dat wil zeggen een sportbroekje en t-shirt. Gebruikelijk is een rashguard, om te voorkomen dat anderen blijven haken in de plooien van een t-shirt.

Heb je nog overige vragen? klik dan hier voor de veelgestelde vragen! Klik hier voor onze contactgegevens.

Wil je een proefles inplannen? Klik dan hier.

Ook eens meedoen?

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze trainingen?
Meld je snel aan voor jouw gratis proefles!
Aanmelden